Tereyağlı pekmez öksürük kürü yararları nelerdir? Balgam söktürücü pekmez ve tereyağı nasıl hazırlanır?

Pekmez tereyağı karışımı, bağışıklık sisteminin güçlenmesi ve hastalıklara karşı beden direncini arttırmasından çok, güçlü bir balgam söktürücüdür. Kış aylarında bağışıklığı zayıflayan ve sıklıkla hasta olan çocukların beden direncini arttırmak için doğal bir antibiyotik olarak kullanılır. Pekmez ve tereyağı karımışı, alerji bir tepki göstermediği için şiddetli öksürüğe maruz kalan herkes itimatla tüketebilir. 

Kış aylarında çabucak hemen herkes soğuk algınlığa bağlı olarak teneffüs yolu hastalıklarına yakalanır. Grip, nezle ve bronşit üzere teneffüs yolu hastalıkları, boğaz ağrısı, şiddetli öksürük üzere semptomlarla kendini gösterir. Şiddetli öksürüğün geçmesi için ise en tesirli formüllerden biri pekmez ve tereyağı karışımıdır. Pekmez ve tereyağı karışımının yararları şöyledir:

  • Şiddetli öksürüğü anında keser.

  • Boğaz ağrısına yeterli gelir.

  • Hastalıklara karşı beden direncini arttırır. 

  • Astım ve bronşite düzgün gelir.

  • Kışın üşümeye karşı yeterli gelir. 

  • Soğuğa karşı korur. 

  • Kan pahalarını yükseltir. 

  • Grip, nezle ve bronşit üzere soğuk algınlığı hastalıklarının daha çabuk atlatılmasına yardımcı olur. 

Malzemeler:

  • Yarım çay bardağı dut pekmezi

  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Hazırlanışı:

Pekmez ve tereyağı küçük bir cezveye eklenerek tereyağı eriyinceye kadar kısık ateşte bekletilir. Tereyağı eridikten sonra kaynamadan çabucak ocaktan alınır ve biraz ılıdıktan sonra limon suyu da ek edilir. Hazırlanan karışım teneffüs yolu hastalıklarına karşı anında tesir göstermesi için sabah ve akşam günde 2 tatlı kaşığı olmak üzere tüketilmesi tavsiye edilir. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir